futtta’s old blog

Twitterless twaddle

Ukeleles rock big time!

leave a comment »

ukelele van wikimedia commonsNet op Eraserhead gelezen over de door Jan De Smet geplande ukelele-invasie op het Dzjem Festival op 7 augustus in Antwerpen. Uke-watte? Erwel, Ukelele’s zijn 4-snarige mini-gitaartjes uit Hawaï. Dat klinkt wat knuddig en laat ons eerlijk zijn, dat ziet er eigenlijk ook wel een beetje zo uit. Laat U echter vooral niet misleiden, een dikke Hawaïaan en zijn ukele (ofte Israel Kamakawiwo’ole met zijn medley van “What a Wonderful World” en “Over the Rainbow“) kunnen heel wat gevoelens losmaken in mijn vrouwelijke onderbewustzijn.

Maar omdat ik ervan uit ga dat de meeste van mijn (mannelijke) lezers niet zo “in touch” met hun vrouwelijke kant zijn, zet ik even een ander plaatje op, van Jake Shimabukuro. Jake Shimadingske is een Hawaïaan die ongelofelijke dingen doet met de ukele, kijk even mee op dit YouTubeke naar zijn live cover van “While my guitar gently weeps”, gewoon ergens in een café opgenomen. On-ge-lo-fe-lijk!

Er wordt vanaf nu dus nooit meer gelachen met de ukelele! Begrepen?! En ga nu voor straf op zoek naar andere wonderbaarlijke ukelele-deuntjes op YouTube. Het stikt er van, echt!

Advertenties

Written by Frank Goossens (futtta)

20 juli 2007 bij 11:12

Geplaatst in Muziek, tubeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: